Facturatie

Het pensioenfonds stelt jaarlijks de premiepercentages vast. Op basis van deze percentages berekenen we de pensioenpremie. We gaan daarbij uit van de loongegevens die u via de pensioenaangifte heeft aangeleverd.

Hoe berekenen we de pensioenpremie?
We berekenen de pensioenpremie over het pensioengevend loon tot het maximumloon Wet financiering sociale verzekeringen (Wfsv). Het loon Wfsv wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Een actueel overzicht hiervan is hier te vinden.

Bekijk de rekenvoorbeelden

Uw deel van de pensioenpremie
U betaalt de pensioenpremie aan het pensioenfonds. Een deel van de premie mag u inhouden op het loon van uw werknemers. De voorgestelde verdeling vindt u terug bij Rekencijfers. U mag hiervan afwijken en zelf een groter deel van de premie betalen.

Hoe betaalt u?
U betaalt de pensioenpremie die is vastgesteld aan de hand van de loongegevens in uw pensioenaangifte. Heeft u een maandverloning? Dan ontvangt u elke maand een nota. Is de verloningsperiode vierwekelijks? Dan ontvangt u elke vier weken een nota.

Op het werkgeversportaal kunt u aangeven hoe u de nota wilt ontvangen:

  • Per post.
  • Via een pdf-bestand in een e-mail.

Standaard staat de methode voor betalen op overschrijven. Op het werkgeversportaal kunt u aangeven hoe u de premies wilt betalen:

  • U kunt de premies zelf overmaken na ontvangst van de factuur.
  • U kunt kiezen voor automatische incasso op de vervaldatum van de nota.
  • U  kunt kiezen voor iDEAL, als u heeft gekozen voor verzending via e-mail. In de email vindt u de link naar iDEAL.

Op tijd betalen
Op elke premienota staat een vervaldatum. De premies moeten vóór deze vervaldatum op onze rekening zijn bijgeschreven. Dit is een voorwaarde om de pensioenregeling voor uw werknemers goed te kunnen uitvoeren. Door op tijd te betalen voorkomt u -in het uiterste geval- extra kosten voor het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder.

Bij Aanlever- en notadata ziet u de data waarop u ongeveer de nota’s kunt verwachten.

2020-03-11T14:02:38+01:0030 mei 2018|