Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Wij zijn er voor u.

Met onze helpdesk krijgt u makkelijk en snel antwoord op uw vraag.

Werknemer Werkgever Gepensioneerde Administratiekantoor
Naar helpdesk pagina

Vanaf 1 januari 2018 bouwen werknemers in de woonbranche pensioen op bij Pensioenfonds Detailhandel. Pensioenfonds Wonen heeft toen de pensioenopbouw van werknemers in de woonbranche ondergebracht bij Pensioenfonds Detailhandel. Vanaf nu gaan ook alle pensioenen over die vóór 1 januari 2018 zijn opgebouwd naar Pensioenfonds Detailhandel.

Correspondentie over uw pensioen ontvangt u vanaf 1 januari 2022 van Pensioenfonds Detailhandel. Ook uw pensioen zal worden uitbetaald door Pensioenfonds Detailhandel.

Na de overdracht van uw pensioen van Pensioenfonds Wonen naar Pensioenfonds Detailhandel kan de hoogte van uw pensioen wijzigen. Dit is afhankelijk van de financiële situatie van beide pensioenfondsen per 31 december 2021. De kans bestaat dat u daardoor een iets hoger dan wel lager pensioen ontvangt.

Goed om te weten: ieder jaar wijzigen onder meer de belastingtarieven. Hierdoor kan de netto pensioenuitkering van hoogte veranderen.

Klik hier voor een overzicht met de betaaldata voor 2022. Wanneer het pensioen exact op uw rekening staat, is afhankelijk van uw bank.

Goed om te weten: Pensioenfonds Detailhandel verstuurt nooit een link via een e-mail om uw pensioen uit te betalen. Krijgt u een e-mail met zo’n link? Klik daar dan niet op en verwijder deze direct.

  1. Pensioenfonds Detailhandel groeit. Dat betekent een stabiele(re) toekomst. Voor Pensioenfonds Wonen als gesloten fonds was het vooruitzicht op langdurig zelfstandig voortbestaan beperkt.
  2. Pensioenfonds Detailhandel is een aanzienlijk groter pensioenfonds. Wat betekent dat de kosten over veel meer deelnemers kunnen worden verdeeld.
  3. De financiële situatie van Pensioenfonds Detailhandel biedt een gunstiger uitgangspunt voor een kans op een toekomstige verhoging van uw pensioen (ook wel toeslag genoemd).
  4. Pensioenfonds Detailhandel is een groot pensioenfonds dat positieve resultaten boekt. Het beleid van Pensioenfonds Detailhandel richt zich op lange termijnontwikkelingen voor steeds meer deelnemers.

Pensioenfonds Detailhandel is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe pensioenuitvoerder, Pensioenfonds Wonen houdt op te bestaan. Correspondentie over de hoogte van uw pensioen ontvangt u vanaf 1 januari 2022 van Pensioenfonds Detailhandel.

De inloggegevens voor uw persoonlijke pensioenomgeving zijn beschikbaar vanaf maart 2022. U kunt dan via de website van Pensioenfonds Detailhandel inloggen.

Bekijk dan de Pensioen-1-2-3. Hierin staat beschreven wat er wel en niet onder de regeling van het pensioenfonds valt.

Niet alleen de pensioenen van Pensioenfonds Wonen worden samengevoegd met de pensioenen van Pensioenfonds Detailhandel, maar ook het partnerpensioen. Dit gaat automatisch. U hoeft niets te doen.

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via onze helpdesk. Dat kan met het contactformulier of telefonisch via 0800-1972 van maandag tot en met vrijdag van 08.00-17.00 uur. Werknemers en gepensioneerden woonachtig in het buitenland bellen via 020 – 244 54 01.

Heeft u een vraag over het pensioenfonds wonen?

Gebruik dan ons contactformulier. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.

* Deze velden zijn verplicht

Als u wilt bellen, let op!

We zijn druk bezig iedereen te woord te staan. Dit lukt helaas niet altijd. Als u het contactformulier invult hebben we meer gegevens en kunnen we beter en sneller helpen.

Werknemers
0800 -1972 (gratis)
Werkgevers
020 - 244 54 00
Werknemers uit het buitenland
+31 20 244 54 01
Postadres

Postbus 59205, 1040 KE AMSTERDAM

Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Dan willen we die natuurlijk oplossen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de manier waarop we u helpen. Als dat niet het geval is geweest, laat het ons dan weten.

Lees meer