Onderzoek & Ontwikkeling

Pensioenfonds Detailhandel streeft ernaar om pensioen zo persoonlijk mogelijk te maken voor werknemers, werkgevers en andere belanghebbenden. Op zichzelf is dat geen revolutionair uitgangspunt, maar wel een doelstelling die voortdurend om vernieuwing vraagt. Niet alleen op het gebied van beleggen of administratie, maar we willen we onszelf ook steeds verbeteren op de manier waarop we omgaan met de verschillende doelgroepen. Om dat goed te doen, willen we weten wat er speelt. Daarom doen we op diverse manieren onderzoek.

In samenwerking met de Universiteit van Maastricht loopt er een meerjarig onderzoeksproject naar pensioenbewustzijn, pensioencommunicatie en verantwoord beleggen met behulp van big data en onderzoeksgroepen. Daarnaast polsen we met de My Dialogues app wat er -meer op dagelijkse basis- bij werknemers en werkgevers leeft.

Tenslotte vraagt het telefoonteam van de pensioendesk regelmatig aan zowel werknemers en werkgevers wat zij vinden van bepaalde ontwikkelingen via korte, telefonische enquêtes.