Ouderdomspensioen

Met de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel bouw je ouderdomspensioen op. Je krijgt dit ouderdomspensioen vanaf je 67e totdat je overlijdt. Ga je uit elkaar? Dan heeft je ex-partner recht op de helft van het ouderdomspensioen dat je tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt opgebouwd.

De hoogte van het pensioen dat je straks ontvangt, is vooral afhankelijk van je loon en het aantal jaren dat je pensioen opbouwt. Je vindt dit bedrag op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Deze krijg je eens per jaar toegestuurd. Je UPO staat ook op jouw persoonlijke pagina in ‘Mijn omgeving’. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl zie je hoeveel pensioen je in totaal hebt opgebouwd. Dus ook het pensioen dat je hebt opgebouwd bij vorige pensioenfondsen of pensioenverzekeraars.

Jouw pensioen is een aanvulling op de AOW, het pensioen dat je van de overheid krijgt vanaf je AOW-leeftijd. Kijk voor de bedragen en de ingangsdatum op www.svb.nl.

Let op: Tot 1 januari 2013 was de pensioenleeftijd 65 jaar. Daarna is deze verhoogd naar 67 jaar. Heb je al eerder pensioen bij ons opgebouwd? Dan zetten wij jouw opgebouwde pensioen om naar de huidige pensioenleeftijd van 67 jaar. We tellen het bedrag op bij het pensioen dat je nu opbouwt. Wil je het pensioen alsnog op je 65e laten ingaan, dan kan dat nog steeds.

2020-03-11T13:50:14+01:0004 mei 2018|