Over Pensioenfonds Detailhandel

Met ruim 310.000 deelnemers, 115.000 gepensioneerden, ruim 30.000 werkgevers, 800.000 gewezen deelnemers en een vermogen van 29,2 miljard euro is Pensioenfonds Detailhandel een van de grotere pensioenfondsen van Nederland. Het vermogen van het pensioenfonds wordt belegd in aandelen, obligaties en vastgoed. Dat gebeurt voor de langere termijn om in de toekomst (en over meerdere generaties) een goed pensioen uit te kunnen keren.

Wij streven naar een zo goed mogelijk pensioen voor al onze deelnemers

– Henk van der Kolk, voorzitter van Pensioenfonds Detailhandel

Anders dan weleens wordt gedacht, heeft Pensioenfonds Detailhandel een kleine organisatie met een beperkt aantal mensen op de loonlijst. Zij werken in Utrecht, op het zogeheten bestuursbureau. Daar worden de dagelijkse zaken georganiseerd. Bijvoorbeeld het aansturen van de administratie (uitbesteed aan TKP in Groningen) en de professionele partijen die namens het pensioenfonds het vermogen beleggen.

Het bestuur van Pensioenfonds Detailhandel komt maandelijks bij elkaar en bestaat uit bestuursleden die van werkgevers- (brancheorganisaties) of werknemerszijde komen (vakbonden). Het bestuur bepaalt het beleid van het pensioenfonds en legt verantwoordelijkheid af aan de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële markten. De Raad van Toezicht en het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Detailhandel zorgen voor een extra slot op de deur.

2020-03-11T14:08:46+01:0019 juni 2018|