Werken bij Pensioenfonds Detailhandel

Pensioenfonds Detailhandel zoekt Operationeel Risk Manager

Ben jij graag ‘in control’? Kan een vraagstuk jou niet complex genoeg zijn? En lijkt het je geweldig om een bijdrage te leveren aan de besturing, beheersing en verantwoording van een van de grootste pensioenfondsen van Nederland? Dan is deze uitdagende, brede functie echt iets voor jou!

Wie zijn wij
Met ruim 300.000 deelnemers, 113.000 gepensioneerden, 32.000 werkgevers, 800.000 gewezen deelnemers en een vermogen van 28 miljard euro is het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel (BPFD) een van de grotere pensioenfondsen van Nederland. Het vermogen van het pensioenfonds wordt belegd in aandelen, obligaties en vastgoed. Dat gebeurt voor de langere termijn om in de toekomst (en over meerdere generaties) een goed pensioen uit te kunnen keren.

De dagelijkse zaken van het pensioenfonds worden georganiseerd door het bestuursbureau van BPFD. Bij dit bureau werken acht medewerkers in vaste dienst. De primaire processen, zoals pensioenbeheer en vermogensbeheer, zijn uitbesteed aan gespecialiseerde externe partijen. Vanuit hun specialismen van Finance & Risk, Vermogensbeheer, Pensioenbeheer en Communicatie sturen de medewerkers van het bestuursbureau dit netwerk van externe organisaties aan en verzorgen ze de ondersteuning van het bestuur en het contact met de toezichthouders.

Wat houdt de functie in
In deze functie kun je als ervaren ORM-professional je ei kwijt. Vanuit jouw expertise ben je samen met het hoofd Finance & Risk hét aanspreekpunt voor risicomanagement.

In je dagelijkse werkzaamheden ben je bezig met het gehele ORM-proces: van de pensioenadministratie en het vermogensbeheer tot cloud- en informatiebeveiliging. Dat houdt in:

– Ontwikkelen en opstellen van beleid en ORM-instrumentarium.
– Begeleiden en monitoren van de externe uitvoerders en risicosessies (RSA’s, SIRA).
– Monitoren en verbeteren van de beheersing.
– Inzichtelijk maken van operationele risico’s.
– Onderhouden van het control framework.
– Beoordelen van verantwoordingsrapportages van de uitvoerders, zoals ISAE3402- en SLA-rapportages.

Kortom; een adviserende, uitdagende en verantwoordelijke rol!

Wat vragen we van je
Bij BPFD werk je in een klein, hecht team met gedreven inhoudelijke professionals. Jouw functie is breed en met grote verantwoordelijkheden. Het is daarom belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en een ondernemende, flexibele en oplossingsgerichte instelling hebt. Daarnaast ben je een teamplayer pur sang met organisatie-sensitiviteit en gaat je hart sneller kloppen van processen en IT.

  • Je bent een (senior) operational risk management professional met minimaal 3 jaar ervaring als risk manager, risk management adviseur of operational auditor.
  • Je hebt een HBO+/WO-achtergrond in de richting bedrijfskunde, bestuurskunde, economie, accountancy of vergelijkbaar, met bij voorkeur een aanvullende opleiding RA/RE/RO/RC of vergelijkbaar.
  • Je weet wat het is om aantoonbaar in control te zijn. Je hebt brede kennis en ervaring op het gebied van risk en control, zoals met riskmanagement, compliance en internal audit. Dit mogelijk in een interne of externe rol, als adviseur of auditor.
  • Onderwerpen zoals COSO, COBIT, Lean, operational excellence, ERM, ISAE3402, ISO27001, informatiebeveiliging en IORP zijn bekend terrein voor jou. Je hebt duidelijk je specialismen, maar bent breed geïnteresseerd en inzetbaar.
  • Je hebt kennis van het pensioenbedrijf (pensioenbeheer, vermogensbeheer) en de bijbehorende wet- en regelgeving. Bij voorkeur heb je ook kennis van IT en bredere ervaring binnen de financiële sector.

Wat bieden we je
Het betreft een functie voor 32–40 uur, die deels flexibel inzetbaar is door middel van thuiswerken. Het bestuursbureau van BPFD in Utrecht is een compacte, professionele organisatie die ruimte biedt voor groei en ontwikkeling. Zo kun je onder meer vakgerichte trainingen en opleidingen volgen. Dat je een marktconform salaris krijgt, dat past bij de gevraagde kennis en werkervaring spreekt voor zich.

Heb je vragen of wil je solliciteren

Heb je vragen, wil je een keer informeel de mogelijkheden bespreken of direct solliciteren? Neem dan contact op met Ard de Wit, Hoofd Risk & Finance, via mail ard.dewit@bureaubpfd.nl of telefoon 030 767 0110. Je kunt tot en met 31 oktober 2019 solliciteren.

2020-03-11T14:38:15+01:00