Personeelsgegevens volgend jaar via UPA

Pensioenfonds Detailhandel stapt over op de Uniforme pensioenaangifte (UPA). Dit gebeurt met ingang van 1 januari 2020. Pensioengegevens vanaf 2020 kunnen niet meer aangeleverd worden met de bestaande Pensioenaangifte. Alle werkgevers worden via de Werkgeversbijlage van het Jij&Wij magazine van september geïnformeerd over de verandering.

Uniforme pensioenaangifte via salarispakket
De UPA is ontwikkeld door de Pensioenfederatie en maakt het voor werkgevers en administratiekantoren makkelijker om salarisgegevens uit te wisselen met het pensioenfonds. Dit kan omdat de UPA is gekoppeld aan de software voor salarispakketten.

Upa-account begin 2020
Begin 2020 krijgt u van ons of via uw softwareleverancier een upa-account. Na activatie van het account kunt u met de upa gegevens aanleveren in uw salarispakket. Eind 2019 krijgt u hierover meer informatie.

Salarispakketten moeten vanaf 2020 geschikt zijn voor UPA
Deze softwareleveranciers (pdf) zijn samen met TKP (administrateur van Pensioenfonds Detailhandel) bezig met de aanpassingen aan het systeem om in het nieuwe jaar over te kunnen gaan. Staat uw softwareleverancier er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

2020-03-11T14:37:35+01:0028 augustus 2019|