Premiebetaling

U betaalt periodiek pensioenpremie aan het pensioenfonds voor het pensioen van uw werknemers. U maakt hiervoor een reservering in uw salarisadministratie. Een deel van de pensioenpremie mag u inhouden op het loon van uw werknemer.

Facturatie
U betaalt de pensioenpremie die is vastgesteld aan de hand van de loongegevens in uw pensioenaangifte. Heeft u een maandverloning? Dan ontvangt u elke maand een nota. Is de verloningsperiode vierwekelijks? Dan ontvangt u elke vier weken een nota. Bij Aanlever- en notadata ziet u precies wanneer deze gegevens uiterlijk bij ons binnen moeten zijn. Ook ziet u de data waarop u ongeveer de nota’s kunt verwachten.

Hoe wilt u de nota ontvangen?
Op het werkgeversportaal kunt u aangeven hoe u de nota wilt ontvangen:

  • Via een pdf-bestand in een e-mail
  • Per post.

Betalingsherinneringen ontvangt u altijd per mail.

Vervaldatum premienota
Op iedere nota staat een vervaldatum. Denkt u eraan dat de premiebetaling vóór deze datum bij ons binnen moet zijn?

Krijgt u geld terug?
Staat er op uw nota een bedrag vermeld dat u terug krijgt? Dit bedrag wordt binnen 3 weken na de factuurdatum op uw rekening bijgeschreven. Er mogen dan geen openstaande vorderingen zijn. Om het teveel betaalde terug te kunnen storten, hebben we een rekeningnummer van u nodig. Via het werkgeversportaal kunt u uw rekeningnummer doorgeven of wijzigen.

Hoe wilt u betalen?
Standaard staat de methode voor betalen op overschrijven. Op het werkgeversportaal kunt u aangeven hoe u de premies wilt betalen:

  • U kunt de premies zelf overmaken na ontvangst van de factuur.
  • U kunt kiezen voor automatische incasso op de vervaldatum van de nota.
  • U kunt kiezen voor iDEAL, als u heeft gekozen voor verzending via e-mail. In de e-mail vindt u de link naar iDEAL.

Als uw nota niet juist is
Zijn de gegevens op uw nota niet correct? Controleer dan de loongegevens waarop de nota is gebaseerd via het tabblad ‘Werknemers’ op het werkgeversportaal. Zijn er onjuiste loongegevens aangeleverd, dan kunt u dit corrigeren. U dient dan een nieuwe pensioenaangifte in voor de betreffende maand of een tijdvakcorrectie. Heeft u vragen over de hoogte van de premie, neem dan contact op met onze Werkgeversdesk.

Automatische incasso
Wij kunnen de pensioenpremies ook automatisch voor u laten afschrijven. Dan hoeft u hier niet naar om te kijken. U kunt ons hiervoor machtigen via het werkgeversportaal.

Onze rekeninggegevens
De rekeninggegevens van het pensioenfonds zijn:

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel IBAN NL82INGB0002612985

2020-03-11T14:02:13+01:0030 mei 2018|