Tweede vrouw in bestuur Pensioenfonds Detailhandel feit. Gefeliciteerd Selma!

Selma Skalli is officieel toegetreden tot het bestuur van Pensioenfonds Detailhandel. Dat maakt haar het tweede vrouwelijke bestuurslid. Selma is Bestuurder Handel bij FNV, wat inhoudt dat ze het collectieve belang behartigt van werknemers in de drogisterijbranche en bij Ahold. Als bestuurslid van Pensioenfonds Detailhandel wil zij pensioen bij jongeren op de kaart zetten.

Selma: “Net zoals veel andere jongeren op mijn leeftijd, wist ik bijna niks van pensioen. De mensen om mij heen waarschuwden dat het een stoffige en saaie wereld zou zijn. Maar dat werd ook geroepen toen ik met mijn studie Fiscaal Recht begon. Blijkbaar heb ik een belangstelling voor ‘so called’ stoffige werelden, want toen Henk van der Kolk (werknemersvoorzitter van Pensioenfonds Detailhandel, red.) mij meenam in zijn verhaal over het fonds, de ambities en de werkwijze van het bestuur was ik gelijk enthousiast.”

“Ik wil ervoor zorgen dat meer jongeren interesse krijgen voor hun pensioen. Daar moet echt wat aan gebeuren. Mijn leeftijdsgenoten, die carrière maken, volop jobhoppen, heb ik nog nooit horen praten over hun pensioen. Laat staan of dat goed geregeld is.”

2020-03-17T10:02:13+01:00