Wanneer moet je in actie komen?

In de volgende situaties, moet je zelf actie ondernemen:

Als je ergens anders een nieuwe baan krijgt, dan kun je jouw opgebouwde pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds of -verzekeraar. Dit heet waardeoverdracht. Dit moet je daar zelf aanvragen

Neem je jouw pensioen niet mee? Dan blijft het staan bij Pensioenfonds Detailhandel. Je betaalt er dan geen premie meer voor en bouwt verder pensioen op met de pensioenregeling van je nieuwe werkgever.

Heb je al eerder pensioen opgebouwd? Dan kun je dit meenemen naar Pensioenfonds Detailhandel. Je vraagt dit aan op jouw persoonlijke pagina, de ‘Mijn omgeving’.

Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan wordt je partner automatisch bij ons aangemeld via de Basisregistratie Personen van de gemeente. Ga je ongehuwd samenwonen? Meld jouw partner dan aan op jouw persoonlijke pagina, de ‘Mijn omgeving’.

Heb je een partner? Dan is het extra belangrijk om te weten hoe het zit met het wederzijdse partnerpensioen. Regel iets extra’s als je dat nodig vindt.

Neem contact met ons op als je naar het buitenland of binnen een ander land verhuist. Wij vertellen je dan ook wat dit betekent voor je pensioen en eventueel je AOW.  Je kunt dan meteen je nieuwe adresgegevens doorgeven. Laat het ons ook weten als er iets verandert in je burgerlijke staat

Heb je vragen of wil je gebruikmaken van een keuzemogelijkheid? Neem dan contact op met onze Pensioendesk, telefoon 0800-1972. Of stuur een e-mail naar deelnemer@pensioenfondsdetailhandel.nl

Als je arbeidsongeschikt wordt

Word je arbeidsongeschikt? Bekijk dan goed wat de gevolgen zijn voor je pensioen. Je hoeft ons niet zelf te informeren over je arbeidsongeschiktheid. Dat gebeurt automatisch door het UWV.

Meer informatie over arbeidsongeschiktheid vind je op www.uwv.nl.

Het einde van een huwelijk of geregistreerd partnerschap krijgen wij automatisch door via de Basisregistratie Personen van de gemeente. Heb je een partner bij ons aangemeld maar woon je niet langer samen? Dan moet je hem of haar afmelden op jouw persoonlijke pagina, de ‘Mijn omgeving’.

Ouderdomspensioen Je ex-partner heeft recht op de helft van het ouderdomspensioen dat je tijdens je huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt opgebouwd. Wij kunnen dat voor je uitrekenen en verdelen. Dit heet ‘verevening’.

Je mag met je ex-partner afspraken maken over een andere verdeling. Deze afspraken moet je laten vastleggen in een echtscheidingsconvenant. Verevening is niet mogelijk als je ongehuwd samenwoonde.

Als het pensioen verdeeld moet worden, dan moet jij of je ex-partner dat binnen 2 jaar met dit formulier aan ons doorgeven. Als jouw pensioen ingaat, krijgt je ex-partner zijn of haar deel van het ouderdomspensioen rechtstreeks van ons.

Partnerpensioen Het partnerpensioen dat je tot dan toe hebt opgebouwd, gaat als ‘bijzonder’ partnerpensioen naar je ex-partner, ook als je ongehuwd samenwoonde.

Als je ex-partner afstand wil doen van dit bijzonder partnerpensioen, dan moet hij of zij dit schriftelijk aan ons laten weten. Het wordt dan weer omgezet naar partnerpensioen en komt toe aan een eventuele nieuwe partner.

Wil je weten hoeveel pensioen je in totaal hebt opgebouwd? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Heb je vragen of wil je gebruikmaken van een keuzemogelijkheid? Neem dan contact op met onze Pensioendesk, telefoon 0800-1972. Of stuur een e-mail naar deelnemer@pensioenfondsdetailhandel.nl.

2020-03-11T13:58:56+01:0016 mei 2018|